latinica  ћирилица
20/04/2018 |  16:44 ⇒ 21/04/2018 | 12:18 | Аутор: РТРС

Бањалука: Све спремно за прославу 22. априла, Дана града

У сусрет манифестацији 22. априла, коју град обиљежава као ослобођење Бањалуке у Другом свјетском рату, а слави као Дан града, у Бањалуци ће бити организоване бројне манифестације.

 "Прољеће у Бањалуци" доноси бројне културне, забавне, спортске и гастро манифестације, које ће обогатити друштвени живот града и унаприједити туристичку понуду.

У граду ће током априла и маја бити одржано укупно 55 манифестација, под једним именом "Прољеће у Бањалуци".

Ријеч је о манифестацијама које обухватају бројне догађаје који се већ традиционално вежу за планирану централну свечаност – обиљежавање 22. априла, Дана града, али и бројне друге, који су тек у зачетку, попут најављених, Фестивала цвијећа, Фестивала вина и чоколаде или другог Ћевап феста.

Поред чувене Алеје уздаха и бројних других алеја, Бањалука је богатија и за Алеју матураната. Матуранти свих 17 градских средњих школа посадили су 105 садница дивљег кестена код тврђаве Кастел.

Матуранти су доказали да је Бањалука град зеленила и младих. а садњом и показали да воле свој град.

"Прољеће у Бањалуци" завршава се 26. маја Мото -фестом који је и прошле године изазвао велику пажњу суграђана. Љубитељима културе, забаве, спорта, добре гастрономске понуде, али и добре капљице, сва чула биће заокупљена понудом у Бањалуци током мјесец дана трајања ове манифестације.