latinica  ћирилица
20/04/2018 |  19:15 ⇒ 21/04/2018 | 08:42 | Аутор: РТРС

Врач из Требиња

Вијест да је Радмила Чичковић, именована за в.д. генералног директора Електропривреде Републике Српске, осим што је добра вијест и за ЕП РС и за Републику Српску, оголила је смијурије и представе, које су, додуше, сами о себи правили бројни прогнозери и новинарчићи, да су "добро упућени у прилике".
Небојша Вукановић - Фото: РТРС
Небојша ВукановићФото: РТРС

Прије само неколико часова политичар, савјетник, новинар , аналитичар , прогнозер и гатар Небојша Вукановић објавио је цијелом свијету, да ће нови генерални директор Електропривреде Републике Српске највјероватније бити Арсен Тешић, један од некадашњих руководилаца у тој компанији. Други играч, у кугли Небојше Вукановића, био је Милан Баштинац, помоћник министра енергетике из Бања Луке. Талентованом требињском гатару причинило се да би и Бранислава Милекић могла остати у управи Електропривреде Републике Српске. Бацајући карте негдје око 13 часова данас Вукановић је из шпила извукао и Шуда Симовића.

Све сами ћорци! Ниједно од наведених имена, које је Вукановић поменуо, не само да се није нашло у новој управној структури ЕП РС, него нису били ни кандидати за било коју од функција у тој компанији. Ни данас ни раније. И што је најважније , новоименована управа ЕП РС није никаква сензација у круговима који су „добро упућени“. За Вукановића су наравно шок, јер је о свему упућен, баш као и о именовиањима у ЕП РС.

Сва данас именована лица су плод општег консензуса на свим нивоима одлучивања, већ одређено вријеме, и као такви су предложени и именовани на ове функције. Флосукуле типа „како само раније најавио“ су приче за малу дјецу, јер је смјена руководства ЕП РС посљедица слабих резулатата, а не било чијег хира или најаве локалног врача.

Зато сљедећи пут када прочитате прогнозу и инфоримације из добро обавјештених извора Небојше Вукановића сјетите се овог дана и "његовог" дрим тима , који само што није ушао у управљачку структуру ЕП РС. Јер је он о свему обавјештен , и у свему тачан и поуздан колико и у овом, још једном у низу карикатуралних текстова, које је објавио данас.

Аутор: Синиша Михаиловић