latinica  ћирилица
21/04/2018 |  16:24 | Аутор: Б92

Надал у финалу Монте Карла

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у финале Мастерса у Монте Карлу послије побједе над Бугарином Григором Димитровим у полуфиналу турнира 2-0, 6:4, 6:1.

Надалу је за тријумф било потребно нешто више од сат и по времена током којих је Димитров успио тек повремено да "продрма" Шпанца.

Димитров је запријетио већ у првом гему меча на сервис Надала, али је 32-годишњи играч са Мајорке успио да веже два поена и поведе са 1:0.

Већ у наредном гему први пут прави брејк, који потврђује и долази до 3:0. Димитров се враћа, али је Надал био бољи и у одлучујућем гему при резултату 5:4 Димитров још једном губи свој сервис и Рафа користи другу сет лопту за 1-0.

Други сет је донио много мање неизвјесности и завршен је за пола сата, упола мање времена од првог. Димитров је у том дијелу игре успио да се упише на семафор тек кад је било прекасно у шестом гему за 5:1.

Надал је још једном сигурно одсервирао за 6:1 и потврду побједе којом је дошао надомак 11. трофеја у Кнежевини. Противник у финалу ће му бити бољи из меча Александра Зверева и Кеја Нишикорија.