latinica  ћирилица
21/04/2018 |  17:45 | Аутор: РТРС

Москва није добила званично обавјештење о тужби у САД

Русија није добила званично обавјештење о тужби коју су пред судом у САД поднијели чланови Демократске партије због резултата предсједничких избора у Америци 2016. године, рекла је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова  (Фото: Sputnik/ Евгений Биятов) -
Марија Захарова (Фото: Sputnik/ Евгений Биятов)

- Из медијских извјештаја сазнали смо да су демократе наводно поднијеле тужбу против Руске Федерације и руских држављана пред судом у Њујорку, жалећи се на резултате предсједничких избора 2016. године - рекла је Захарова.

Она је нагласила да руско Министарство спољних послова није добила никакво обавјештење, тако да је прерано говорити о корацима Москве.

- Уколико је та информација тачна, све указује на то да демократе покушавају да некако оправдају свој пораз на изборима - додаје Захарова.

Демократска странка је пред судом у Америци поднијела тужбу против Русије, изборног тима америчког предсједника Доналда Трампа и Викликса за удруживање ради ометања предсједничких избора 2016. године.

У документима предатим савезном суду на Менхетну наводи се да је Трампов изборни штаб "радо прихватио помоћ Русије" за побједу на изборима.

Амерички предсједник је у више наврата негирао оптужбе, као и званична Москва.