latinica  ћирилица
21/04/2018 |  19:15 ⇒ 20:58 | Аутор: РТРС

Један позив и једна марка за Ненада Перовића живот значе

Ненаду Перовићу из Сокоца још је потребна помоћ. Позивима на хуманитарни број у децембарској акцији, прикупљена је половина од 110.000 КМ, неопходних за трансплантацију бубрега на Клиници у Греноблу, у Француској. Трансплантација је једини спас за Ненада. Зато, до краја мјесеца поново позовимо број 1458. Ненад и његова породица вјерују у нашу хуманост.

Уз дијагнозу хронични запаљенски бубрежни синдром, по свему судећи узрокован аутоимуном болешћу лупус нефритис, без трансплантације, нажалост, Ненадове прогнозе нису добре. Ова болест постепено напада сва здрава ткива- скелетни и васкуларни систем, кожу, плућа, угрожава вид... Исцрпљујуће дијализе три пута недјељно, за Ненада, кога је болест обхрвала у најбољим годинама, само су наставак агоније.

- Тешко подносим све то. Још су ми вриједности креатинина виское, тако да је ово све само животарење - прича Ненад.

Његова супруга Љиљана каже да су на почетку лијечења очекивали побољшање.

- Запрепастило ме је да се након шест мјесеци дијализе вриједности креатина се не помичу - каже Љиљана.

Ненад је 71. годиште, али је због болести онемогућен да ради. Брижна супруга Љуљана, једини је хранилац трочлане породице. Наду у Ненадово оздрављење нису изгубили, јер вјерују у људскост и хуманост.

- Доктор је рекао да ће Ненадови бубрези издржати три или четири године. Издржали су четири, а вјерујем да ће људи помоћи, ми смо оптимисти - каже она.

Ненад је захвалио свим добрим људима за помоћ: "Хвала свима који су ми помогли и што ми и даље помажу".

И заиста, многи се већ јесу одазвали и помогли. Соколачки кошаркаши приходе од улазница редовно пребацују на Ненадов жиро рачун у НЛБ банци, а примјера је исувише да би се набројали. Удружење Аурора обезбиједило је хуманитарни број, који је активан до краја априла.

Потребно је тек да половина становника Српске бар једном позове 1458 и Ненадов пут ка оздрављењу биће сигуран. Један позив и једна марка за Ненада Перовића живот значе.