latinica  ћирилица
22/04/2018 |  15:03 ⇒ 15:06 | Аутор: СРНА

Пројекат помирења "ре:Генерација" у Дрвару

Млади активисти УСАИД-овог пројекта "ре:Генерација", који обилазе БиХ и заговарају помирење три народа унутар БиХ, посјетили су Дрвар међу 10 општина које планирају обићи.
Дрвар -  "re:Generacija", - Фото: СРНА
Дрвар - "re:Generacija",Фото: СРНА

Особа за односе с јавношћу овог пројекта Мирела Лаковић каже да је "амбасадор" овог пројекта Неђо Ждрња у Дрвару кроз стендап перформанс својим колегама амбасадорима помирења представио Дрвар, његову историју и баштину.

Ждрња је рекао Срни да се Пројекат "ре:Регенерација" односи на помирење три народа унутар БиХ, а да је сусрет младих и рад на помирењу и побољшању људских односа битна ствар у БиХ.

Он каже да су се "млади амбасадори" из других општина позитивно изненадили љепотом Дрвара.

- Потрудио сам се да будем добар домаћин и представим Дрвар у најбољем свјетлу. Обилазили смо Титову пећину, врело Басташицу. Показао сам им природне и културно-историјске љепоте града - каже Ждрња.

Ждрња је истакао да су "млади амбасадори" били одушевљени градом и Дрварчанима који су позитивно одреаговали на циљ овог пројекта.

- Путујемо кроз БиХ, посјећујемо општине, те разговарамо са водећим људима тих општина. Разговарамо о помирењу три народа унутар БиХ. Низ активности планирамо да реализујемо и тежимо ка помирењу. Док путујемо кроз БиХ снимамо и документарни филм, који ћемо представити - истакао је Ждрња.