latinica  ћирилица
15/05/2018 |  12:28 ⇒ 22:19 | Аутор: MojeZdravlje

Манука мед помаже у сузбијању поленске алергије

Прољеће је период када се јављају поленске алергије, те се маса људи суочава са озбиљним реакцијама тијела – од цурења носа, до болних и натечених очију, до болног грла и кашља.
Мед - Фото: илустрација
МедФото: илустрација

Најважније је консултовати се са доктором који ће вам препасити одговарајућу терапију за алегију, али стручњаци тврде да конзумирање манука меда може да вам помогне у борби са симптомима.

Трејси Локвуд, регистрована дијетеричарка из Њујорка, открива да МГл (метилгоксид), супстанца која је пронађена у манука меду може бити изузетно корисна за особе који имају проблема са цурењем носа, које се јавља као посљедица поленске алергије.

- Активни састојак метилгоксид показао се ефективним алергијска обољења слузнице носа, што је један од најчешћих симптома - казала је Трејси.

Метилгоксид, који се налази у манука меду, може бити ефикасан третман за упалну слузницу носа, без обзира да ли се ради о прехлади, грипу, алергијама или респираторној инфекцији.

Осим тога, кашика овог меда може да вам пружи још здравствених бенефита.

- Манука мед може да убије бактерије у нашем тијелу, користи се и за лијечења опекотина и рана, као и третман против акни - закључује нутрициониста.