latinica  ћирилица
15/05/2018 |  14:04 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Акција "Насљедник"- Пронађена већа количина сканка, ухапшена тројица

Припадници МУП-а Републике Српске и СИПА данас су ухапсили Стјепана Лазаревића /65/, Бојана Сегића /41/ и Властимира Томића /58/, који су осумњичени за међународно кријумчарење велике количине сканка.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да је пронађена већа количина дроге током претреса објеката, возила и предмета које користе осумњичени на три локације на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Прњавора.

Према налогу Тужилаштва БиХ рано јутрос почела је координисана полицијска акција "Насљедник" усмјерена на откривање и процесуирање лица осумњичених за кривична дјела организованог криминала и неовлаштеног промета дрога.

Ову вишемјесечну истрагу, према налогу Тужилаштва БиХ, обавили су припадници СИПА и МУП-а Српске, у сарадњи са колегама из Аустрије.

Истрага се односе на лица осумњичена да се баве међународним кријумчарењем велике количине сканка узгајаног у посебним и контролисаним условима, са повећаним нивоом опојне материје ТХЦ која се са територије Албаније кријумчари у БиХ и према земљама ЕУ, гдје килограм ове дроге на илегалном нарко-тржишту достиже 3.000 евра.

Прикупљени су докази који указују да су тројица осумњичених чинили организовану мрежу за кријумчарење, складиштење, транспорт и даљу продају дроге, коју су у два наврата, у количинама од четири до шест килограма, у операцијама симулираног откупа, продали прикривеним истражиоцима СИПА.

Након претреса и привођења, поступајући тужилац одлучиће о даљим активностима према осумњиченима.