latinica  ћирилица
23/05/2018 |  12:31 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Вучић: Париз разумије тежину положаја Београда

Предсједник Србије Александар Вучић састао се у Београду са француским сенаторима, који су истакли да је Француска свјесна значајне улоге коју Србија има на Балкану и да разумије тежину положаја у којем се Србија налази.
Вучић са делегацијом Одбора француског Сената - Фото: ТАНЈУГ
Вучић са делегацијом Одбора француског СенатаФото: ТАНЈУГ

На састанку Вучића и делегације Одбора за европске послове Сената Француске било је ријечи о билатералним односима, ситуацији у региону и европском путу Србије.

Вучић је обавијестио чланове Сената о економским реформама у Србији, као и жељи да јача правну државу реформама правног система, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Он је истакао да је Србија спремна да прихвати препоруке Венецијанске комисије и примијени добра искуства с циљем унапређења владавине права.

"Србија је изузетно посвећена реформама државе како би у будућности постала равноправан партнер, а пуноправно чланство у ЕУ јесте циљ Србије", истакао је Вучић.

Предсједник Одбора за европске послове Сената Француске Жан Бизе поздравио је све већи интерес француских компанија да улажу у Србији.

Делегација француског Сената ће по повратку у Париз саставити извјештај, који ће упутити предсједнику Европске комисије Жан-Клоду Јункеру и предсједнику Европског парламента Антонију Тајанију, у којем ће изнијети своја запажања о напретку Србије на европском путу.