latinica  ћирилица
24/05/2018 |  07:54 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Почињу "Дани Сребренице"

Манифестација "Дани Сребренице 2018", која ће почети данас, до 2. јуна обиловаће различитим спортским, културним и забавним садржајима.
Манифестација "Дани Сребренице" - Фото: СРНА
Манифестација "Дани Сребренице"Фото: СРНА

Програм овогодишње 15. културно-спортске и привредне манифестације почеће турниром у малом фудбалу и такмичењем у надвлачењу конопца на реновираном и уређеном игралишту за мале спортове.

Биће отворена изложба глинених фигурица, насталих у оквиру креативних радионица за дјецу које је организовало сребреничко удружење "Креа тера".

Након тога биће озваничен почетак акције "Учлани се, читај", коју покреће Народна библиотека из овог мјеста с циљем популаризације и указивања на значај књиге и читања, а потом ће услиједити представљање резултата рада и дјелатности Удружења жена "Подрињка" из Скелана.

Званично отварање десетодневне манифестације најављено је за у 19.00 часова у Културном центру.

Послије свечаног отварања манифестације цјеловечерни концерт одржаће група "Гарави сокак".

"Дани Сребренице" обиловаће различитим спортским, културним и забавним садржајима, изложбама стваралаштва и кућне радиности и гастрономских специјалитета, али ове године су разочарани љубитељи позоришта јер у програму није предвиђена ниједна позоришна представа иако су претходних година представе привлачиле велики број гледалаца.

Манифестација ће бити затворена 2. јуна у 20.00 часова на игралишту за мале спортове, када ће бити одржан концерт и наступити "Хари Мата Хари".

Покровитељи овогодишњих "Дана Сребренице" су предсједник и Влада Републике Српске, те општина Сребреница, а златни спонзор је фирма "Грос" која експлоатише руду олова и цинка у Руднику "Сасе".