latinica  ћирилица
24/05/2018 |  09:16 | Аутор: СРНА

Командир интервентне јединице осумњичен за ратне злочине у Брадини

Полицијска управа Требиње поднијела је Тужилаштву БиХ извјештај против М.Д., ратног командира Интервентне јединице такозване Армије БиХ, осумњиченог за ратне злочине над Србима, почињене 1992. године у Брадини код Коњица.
Српске жртве - Брадина -
Српске жртве - Брадина

Одјељење за борбу против тероризма, екстремизма и истраге ратних злочина у Полицијској управи Требиње поднијело је извјештај због постојања основа сумње да је М.Д. у мају 1992. учествовао у противправном лишењу слободе цивила српске националности из мјеста Брадина, те учествовао и у њиховом пребијању и понижавању, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

У саопштењу се наводи да је ово лице осумњичено за кривична дјела злочин против човјечности и ратни злочин против цивилног становништва, која је починио у својству командира Интервентне јединице такозване Армије БиХ.

Према незваничним сазнањима, ријеч је Миралему Дурачићу.

Полицијска управа Требиње је за четири мјесеца у 2018. години Тужилаштву БиХ доставила извјештаје за почињена четири кривична дјела против два лица на подручју општине Коњиц током 1992. године.

У Брадини ће сутра бити обиљежено 26 година од злочина који су над Србима у овом коњичком селу починиле муслиманске и хрватске снаге.