latinica  ћирилица
24/05/2018 |  14:24 ⇒ 14:24 | Аутор: СРНА

Почели "Дани Сребренице"

Мини-изложбом глинених фигурица насталих на креативним радионицама дјеце и младих у локалном удружењу "Креа тера" и са корисницима центара за ментално здравље из Сребренице и Власенице данас је почела традиционална културно-спортска и привредна манифестација "Дани Сребренице 2018".
"Дани Сребренице 2018" - Фото: СРНА
"Дани Сребренице 2018"Фото: СРНА

Програм ове десетодневне манифестације настављен је у Народној библиотеци Сребреница, која је данас покренула акцију "Учлани се, читај" с циљем популаризације књиге и указивања на значај читања за укупно образовање.

У току ове акције сви који желе могу се за само једну КМ учланити у ову библиотеку, а сваки десети учлањени читалац, у оквиру акције која траје до 7. јуна, добиће по једну књигу на поклон.

За почетак манифестације био је најављен турнир у малом фудбалу и такмичење у надвлачењу конопца, али ти садржаји нису одржани.

Приређена је изложба фотографија Националног парка "Дрина" у Културном центру која ће бити отворена у 16.00 часова.

У Скеланима код Сребренице данас ће бити представљени резултати рада и дјелатност Удружења жена "Подрињка" из тог мјеста.

Званично свечано отварање манифестације предвиђено је за данас у 19.00 часова у Културном центру, у којем ће вечерас музичка група "Гарави сокак" одржати концерт.

Осим дефилеа матураната Средњошколског центра, сутра је на програму петнаестих "Дана Сребренице" представљање књиге пјесама "Изнад свемира" аутора Дијане Гагић.

Промоција ће бити организована у Основној школи "Коста Тодоровић" у Скеланима у 13.00 часова, док ће у Народној библиотеци у Сребреници у 17.00 часова бити представљене књиге "Зборник о Осату" аутора Радомира Павловића и "Сребреница у оку дјечака" Светлане Марковић.

Манифестација, која се организује под мотом "Сребреница, на путу европске будућности", биће затворена 2. јуна у 20.00 часова на игралишту за мале спортове, када ће "Хари Мата Хари" одржати концерт.

Покровитељи овогодишњих "Дана Сребренице" су предсједник и Влада Републике Српске, те општина Сребреница, а златни спонзор је фирма "Грос", која експлоатише руду олова и цинка у Руднику "Сасе".