latinica  ћирилица
24/05/2018 |  14:35 ⇒ 14:40 | Аутор: СРНА

Хапшења широм Србије: Приведено 67, нађени дрога и оружје

У Србији је полиција ухапсила 67 лица и одузела више од 80 килограма наркотика у више одвојених акција, којима је један од акцената био на сузбијању продаје дроге у непосредној близини школа и школским двориштима.

Против 129 лица поднесене су кривичне пријаве у редовном поступку, док је још осам ухапшено по претходно расписаним потрагама.

Одузет је 83,1 килограм дроге, од чега 82,8 килограма марихуане, око 28,6 грама хероина, 79,5 грама кокаина, 116,4 грама амфетамина, те 179 таблета екстази, саопштио је МУП Србије.

Због посједовања наркотика ради њихове даље продаје ухапшено је 25 лица, док су против 58 поднесене кривичне пријаве у редовном поступку.

На територији Београда и Сомбора откривене су двије лабораторије за узгој марихуане у вјештачким условима.

Један од акцената у акцијама спроведеним на територијама свих 27 полицијских управа у Србији био је и на сузбијању продаје дроге у непосредној близини школа и школским двориштима.

Припадници МУП-а одузели су и 13 пушака, од чега двије полуаутоматске, 10 пиштоља и 287 комада муниције различитог калибра, а због недозвољеног посједовања или ношења оружја ухапшено је и задржано осам лица, док су кривичне пријаве у редовном поступку поднијете против 13.

Ухапшено је и 20 извршилаца кривичних дјела из области имовинских деликата, док су у редовном поступку кривичне пријаве поднесене против 42 лица.

Сви они се сумњиче да су извршили укупно 235 кривичних дјела из области имовинских деликата.

У акцијама су ухапшени и осумњичени који се терете да су извршили кривична дјела тешка тјелесна повреда, угрожавање сигурности, недозвољене полне радње, полно узнемиравање, злостављање и мучење, недозвољен прелаз границе и друга дјела.