latinica  ћирилица
25/05/2018 |  09:16 ⇒ 10:11 | Аутор: СРНА

Броћета - Бертон: Кантонална влада да заузме став о мигрантима

Начелник општине Дрвар Горан Броћета упознао је шефа Мисије ОЕБС-а у БиХ Бруса Бертона о закључцима са састанка Безбједносног вијећа ове општине у којима је истакнута потреба да Влада Ливањског кантона што хитније заузме став о питању прилива миграната у БиХ.
Мигранти у БиХ - Фото: РТРС
Мигранти у БиХФото: РТРС

Броћета и Бертон разговарали су у Дрвару о проблемима са којима се сусреће ова локална заједница, потврђено је Срни у општини Дрвар.

"Осим великих проблема, присутних у општини Дрвар, разговарали смо и о актуелној мигрантској кризи, а госте из ОЕБС-а упознао сам о недавно одржаном састанку Безбједносног вијећа општине Дрвар", рекао је Броћета.

Он је нагласио да је у закључцима истакнута потреба да Влада Ливањског кантона што хитније заузме став о питању прилива миграната у БиХ, с циљем предузимања потребних мјера ради заштите грађана, њихове имовине и институција, како на подручју Дрвара, тако и на подручју цијелог кантона.

Шеф Мисије ОЕБС-а интересовао се и за питање промјене датума обиљежавања Дана општине.

"Грађани Дрвара и ја смо поносни на 27. јули /1941. године/, када је подигнут устанак против фашизма и на то да Дрвар спада у ријетке градове који су се одмах укључили у борбу против фашизма и да је у тој борби погинуо велики број Дрварчана", рекао је Броћета.

Броћета је додао да је разговарано и о проблему непостојања наставе српског језика у Гламочу.

Састанку је присуствовао и шеф канцеларије ОЕБС-а у Дрвару Мартино Бјанки.