latinica  ћирилица
25/05/2018 |  21:22 ⇒ 21:29 | Аутор: РТРС

Електокрајина гради нови објекат у Крупи на Врбасу

Радници Електрокрајине у Крупи на Врбасу, ускоро ће добити адекватан радни простор. Изградња објекта површине 400 квадратних метара и вриједности пола милиона КМ, данас је и озваничена.

Тристоседамдесетпет квадрата радног простора у укупној вриједности од 600.000 КМ, Електрокрајина гради из властитих средстава. Умјесто у дотрајалом монтажном објекту и изнајмљеним просторијама, радници ће од децембра у адекватан радни простор.

- Радници ако немају добар смјештај, ако нису задовољни, онда од њих не можете очекивати неке посебно добре резултате - каже Драган Мијатовић, руководилац рејона Крупа на Врбасу.

Да ће из добре инвестиције произаћи добри резултати, сматра и менаџмент. Дистрибутивно у систему Електропривреде, Електрокрајина је највеће предузеће и покрива готово 50 одсто територије Српске. Нови објекат, вјерују, унаприједиће пословне резултате.

- Овај објекат је веома значајан за предузеће, а посебно за купце електричне енергије и наше раднике који су радили у немогућим условима. Да бисмо почели са градњом, морали смо прво поправити пословни резултат, смањити дистрибутивне губитке и повећати наплату да бисмо могли властита средства улагати за те намјене - истиче Сека Кузмановић, директорка Електрокрајине.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић каже да о снази и успјешности Електрокрајине довољно говори чињеница да ово предузеће запошљава више од 1.750 радника-

- То говори и о сензибилитету Електрокрајине у смислу препознавања потребе за новим људима, новим кадровима - каже Савановић.

Објекат ће уз побољшање услова за раднике, пружити и квалитетнију услугу потршачима, јер ће у оквиру њега бити и једна канцеларија за подношење захтјева.