latinica  ћирилица
29/05/2018 |  09:13 ⇒ 10:37 | Аутор: РТРС

Уживати у путујућем хотелу (ВИДЕО)

Путовање камперима у Америци је сасвим уобичајена појава, а многа од тих специјалних возила заиста су одлична за дужи боравак на путу. Двојица авантуриста су, међутим, умјесто обичног кампера од Мерцедесовог камиона Актрос направили прави хотел на точковима којим путују широм свијета.
Хотел на точковима - Фото: Screenshot
Хотел на точковимаФото: Screenshot

Возило названо "Тruck Surf Hotel" дјело је Данијела Карнеира и Едуарда Рибеира, који су инспирацију пронашли у својим искуствима, на основу којих су осмислили концепт хотела.

Карнеиро је водич и фотограф, а Рибеиро инструктор сурфа. Њих двојица већ годинама заједно путују кампером, истражујући Европу и Африку, као и различите културе и мјеста за сурфовање.

Такође, циљ им је да са другим људима подијеле љепоте путовања, различитих природних паркова и планина, популарних мјеста за сурфовање... а да за све то вријеме живе у луксузном хотелу на точковима.

У понуди њиховог хотла су авантуре у четири сурф пакета у Португалу, од јуна до октобра, као и у Мароку, од јануара до априла.

Иако је програм унапријед одређен, они који се одлуче за ово путовање могу направити одређене измјене.

Хидраулични систем камиона омогућава проширивање зидова и плафона, па двоспратни хотел нуди удобан смјештај.

Хотел има пет климатизованих соба, а четири имају индивидуалне двоспратне кревете. Једна соба је приватна и намијењена је паровима.

Власници препоручују људима да путују са партнерима, како би се боље упознали кроз незаборавне авантуре.

Једнонедјељни пакет - путовање до Марока - кошта 499 евра по особи, док је основна цијена путовања по Португалу 614 евра по особи.