latinica  ћирилица
07/06/2018 |  08:30 | Аутор: СРНА

Двапут освојио милионски добитак на лутрији

Неидентификовани Француз освојио је милионски добитак у еврима два пута у посљедњих 18 мјесеци, а стручњаци су израчунали да је вјероватноћа да се то деси око 16 билиона према један, пренијели су француски медији.
Добитна комбинација (Фото: fox13now.com) -
Добитна комбинација (Фото: fox13now.com)

Лист "Паризијен" пише да је добитник из источног региона Оте-Савој и да су његови тикети били добитнички 11. новембра 2016. године и 18. маја ове године у игри "Моји милиони".

Ова лутрија је повезана са "Евро милионима", који се играју у 12 европских држава два пута седмично и доносе огромне добитке, понекад веће од 100 милиона евра.

Француски играчи који купе листић за "Евро милионе" аутоматски се убацују и у извлачење за "Моје милионе". Главна награда у овој игри износи тачно милион евра, пренио је АП.

"Паризијен" пише да су математичари израчунали да су шансе за добитак у "Мојим милионима" око 19 милиона према један, а у "Евро милионима" 140 милиона према један.

Догађај у Француској сличан је оном из Аустралије, када је један човјек недавно освојио лутријски добитак два пута у истој седмици. Мушкарац из предграђа Сиднеја, у четрдесетим годинама, прво је освојио око 770.000 америчких долара, а само пет дана касније још 1,1 милион долара.