latinica  ћирилица
07/06/2018 |  21:04 ⇒ 22:05 | Аутор: РТРС

Аргентина- Украли три милиона сличица за албум Мундијала

Наоружани мушкарци упали су у штампарију издавачке куће Панини у Аргентини и, под пријетњом оружјем, украли неколико стотина хиљада самољепљивих сличица за албум Свјетског првенства у фудбалу - Русија 2018.
Сличице за Мундијал 2018. у Русији (фото: lanacion.com.ar) -
Сличице за Мундијал 2018. у Русији (фото: lanacion.com.ar)

Петорица мушкараца упала су у штампарију у градићу Мунро, у предграђу Буенос Ајреса, и натјерали запослене да утоваре више од 600 кутија са сличицама у њихов камион.

У свакој кутији запаковано је 1.000 кесица, од којих свака садржи по пет сличица са фотографијама играча различитих фудбалских репрезентација учесница Мундијала, тако да укупно украдено три милиона сличица.

Аргентинска полиција је потврдила крађу.

Кесице са сличицама у Европи се продају по цијени од 50 центи, што је 60 доларских центи по комаду. Полиција је саопштила да укупна вриједност украдених сличица 360.000 долара.

Безбједносне камере у штампарији нису успјеле да сниме лица пљачкаша који су у бјекству, па је њихова идентификације отежана.

Остаје нејасно шта лопови намјеравају да ураде са украденим сличицама, иако се претпоставља да ће оне завршити на црном тржишту по нижој цијени од званчне.

Тражња за сличицама фудбалера повећава се свугде у свијету како се Свјетско првенство све више приближава.