latinica  ћирилица
08/06/2018 |  15:24 ⇒ 16:24 | Аутор: СРНА

Бањалука- Водовод за 40 домаћинста заселака у Рекавицама

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић присуствовао је данас почетку изградње водовода Рекавице-Благојевићи којим ће бити омогућено стабилно водоснабдијевање 40 домаћинстава из засеока Лакићи, Благојевићи и Рачићи, а за који је из буџета града обезбијеђено око 170.000 КМ.
Радојичић: Почетак изградње водовода у Рекавицама - Фото: СРНА
Радојичић: Почетак изградње водовода у РекавицамаФото: СРНА

Радојичић је рекао да је предвиђено извођење осам кракова секундарне водоводне мреже да би ово подручје добило стабилније водоснабдијевање.

"Ове године на цијелом подручју града радићемо 17 нових водовода. Од тога за подручје Мањаче и Рекавица радићемо шест водовода", рекао је Радојичић.

Посао на изградњи водовода Рекавице-Благојевићи добило је предузеће Еко-еуро тим из Бањалука, а радови би требало да буду окончани до септембра, саопштено је из Градске управе.

Предсједник Савјета МЗ Рекавице два Жељка Благојевић истакла је да ће новим водоводом бити омогућено стабилно водоснабдијевање 40 домаћинстава из засеока Лакићи, Благојевићи и Рачићи.

Одборник ДНС-а у Скупштини града Бањалука Боран Босанчић нагласио је да ће овај водовод значити много за становнике Рекавица, с обзиром на то да ова села одавно имају проблеме са водоснабдијевањем.

"Изградња овог водовода, али и осталих који су планирани за реализацију у овој години, конкретан су доказ актуелне политике градске администрације, која је, као један од својих приоритета, издвојила развомјеран развој градских и руралних подручја", рекао је Босанчић.