latinica  ћирилица
09/06/2018 |  15:27 | Аутор: РТРС

Путин Порошенку: Хитно ослободити ухапшене руске новинаре

Руски предсједник Владимир Путин је током телефонског разговора са предсједником Украјине Петром Порошенком изјавио да је неопходно по хитном поступку ослободити руске новинаре који су ухапшени на територији Украјине, саопштила је прес-служба Кремља.
Путин, Порошенко - Фото: Beta/AP
Путин, ПорошенкоФото: Beta/AP

„Посебну пажњу су предсједници посветили хуманитарним питањима, а прије свега размјени заробљеника. Путин је нагласио да је неопходно под хитно ослободити све руске новинаре који су ухапшени у Украјини“, наводи се.

Предсједници су постигли сагласност и да омбудсмани обје земље добију могућност да посјете те људе који се тренутно налазе у затворима, како у Русији, тако и у Украјини.

Путин и Порошенко су разговарали и о ситуацији на југоистоку Украјине, као и о томе како тече процес имплементација Минског споразума.

„На иницијативу украјинске стране Путин и Порошенко су разговарали телефоном. Ријечи је било и о ситуацији на југоистоку Украјине, а све у свјетлу предстојећег сусрета министара иностраних послова Нормандијске четворка, који је заказан за 11. јун у Берлину“, истиче Кремљ.

Извор: Спутњик