latinica  ћирилица
10/06/2018 |  14:54 | Аутор: СРНА

Вучић: Није важно мјесто разговора о Косову, већ садржај приједлога

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да није важно мјесто гдје би била одржана конференција о рјешењу за Косово и Метохију, већ садржај приједлога, те изразио увјерење да ће расти притисак на власт у Србији.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

"Желимо да видимо решење, а да Србија хоће и може да га прихвати, сачува образ, да се народ не осећа пониженим, зна да има будућност, и пре свега да Србима на Косову и Метохији буди загарантовани будућност, мир и безбедност, али и заштите интереси Србије. Када то будемо видели могу да закажу конференцију где год хоће", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је изразио увјерење да ће у наредном периоду постојати бројни притисци на Србију и народ, јер знају да је суштина у одлуци Србије, преносе београдски медији.

"Они који желе на различите начине да Србију сломе покушаваће да то ураде изнутра, да ослабе нашу преговарачку позицију, да покажу шта су све у стању да ураде", објаснио је Вучић.

Према његовим ријечима, док су српска влада и предсједник снажни тешко је вршити тако велики утицај или било какав значајнији притисак на одлуке које могу да доносе.