latinica  ћирилица
11/06/2018 |  07:56 | Аутор: РТРС

Без проблема у саобраћају

У Републици Српској на већини путева саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, а на граничним прелазима нема дужих задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Бањалука -
Бањалука

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље или камења на коловоз.

Због деминирања терена, саобраћај се 30 минута обуставља и 15 минута пропушта на магистралном путу Брод-Оџак /деминерска радилишта Клакари Доњи девет и 13/ од 8.00 до 18.00 часова, а на улазу у Брод, од Доњег Свилаја /насеље Струге, општина Брод/ од 8.00 до 16.00 часова.

Због изградње обилазнице око Брчког саобраћај се успорено одвија на дионицама Лончари-Брчко један и Брчко један-Брчко два.

На локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона, саобраћај се и даље одвија успорено, једном траком, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини због изградње ауто-пута.

Због изградње обилазнице око Брчког, саобраћај се одвија успорено на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко један-Брчко два.

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, биће измијењен режим саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој до 30. септембра.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила, чија укупна маса прелази 16 тона.

Саобраћај се одвија успорено, због активираних клизишта, на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, саобраћа се једном траком наизмјенично због активираних клизишта.

На регионалном путу Теслић два-Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због припрема за рехабилитацију магистралног пута М-17 дионица Модрича-Каруше и магистралног пута дионица Дервента /Жировина/-Шешлије саобраћај се одвија једном траком не дуже од 15 минута.

У Брчком ће, због изградње кружне раскрснице Илићка, на дијелу магистралног пута М-14, на споју улица Бијељинска и Илићка један, бити измијењен режим одвијања саобраћаја у градском подручју.

На дионици А-1, Лепеница-Тарчин, због радова на потпорном зиду, саобраћај се одвија претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.

Због санације клизишта на дионици А-1, Сарајево сјевер-Лепеница, саобраћај је код тунела Игман преусмјерен у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено одвијање саобраћаја.

Због радова у Црној Гори, до 15. јуна свакодневно од 9.00 до 13.00 часова обуставља се саобраћај на дионици регионалног пута граничног прелаза Враћеновићи-Петровићи, па се у том термину не савјетује коришћење граничног прелаза Делеуша-Враћеновићи.