latinica  ћирилица
11/06/2018 |  10:56 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

У Добоју отворен Техничко-лабораторијски центар Саобраћајног факултета (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик отворио је у Добоју Техничко-лабораторијски центар Саобраћајног факултета у овом граду у чију изградњу је уложено седам милиона марака.

Додик је рекао да је задовољан што је Универзитет Источно Сарајево богатији јер посједује најмодернију опрему, захваљујући напорима Владе Српске и њених министарстава, града Добоја и Универзитета.

"Република Српска завршава 120 километара ауто-путева и овакви институти имаће своју сврху", нагласио је предсједник Републике Српске.

Он је рекао да је веома важно да сарађују различити нивои власти, поготово републичке и локалне, и подсјетио да је град Добој велико инвестиционо градилиште.

Додик је подсјетио на пројекат изградње нове болнице у Добоју у коју је Влада уложила значајна средства, наставак изградње Коридора "Пет це", као и завршетак ауто-пута Добој-Бањалука ове године.

Министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је концепт ресорног министарства - наука у свим политикама, те додао да улагања у путну инфраструктуру и безбједност у саобраћају представља добробит за све.

Декан Саобраћајног факултета Зоран Ћургуз истакао је да су у Техничко-лабораторијски центар уграђене најмодерније хардверске и софтверске компоненте за ауто дијагностику које ће бити на располагању студентима и професорима, као и грађанима Српске.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић захвалио је предсједнику Републике Српске и Влади Српске што улажу у овај град и на најавама будућих инвестиционих пројаката.

Свечаности су присуствовали и министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, представници Универзитета Источно Сарајево, Саобраћајног факултета у Добоју и локалне управе у Добоју.

Камен темељац за изградњу пословног објекта Техничко-лабораторијског центра положили су 29. септембра 2015. године министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић и градоначелник Добоја Обрен Петровић.

Свечаност отварања техничко-лабораторијског центра Саобраћајног факултета у овом граду организована је поводом манифестације "Дани саобраћаја".