latinica  ћирилица
11/06/2018 |  13:17 ⇒ 14:03 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење четири лица на подручју Вишеграда

Припадници Граничне полиције су на подручју Вишеграда спријечили кријумчарење четири лица афроазијског поријекла, која нису посједовала идентификациона документа, саопштено је из Граничне полиције БиХ.
Гранична полиција БиХ - Фото: РТРС
Гранична полиција БиХФото: РТРС

Страни држављани, који су откривени контролом два возила регистарских ознака БиХ изнајмљених у рент-а-кар агенцији, су у разговору са службеницима Граничне полиције изјавили да долазе из Авганистана и Пакистана.

Против држављана БиХ чији су иницијали Х.М. /31/ и Х.Ч. /27/ који су управљали возилима биће достављен извјештај Тужилаштву БиХ због сумње да су починили кривично дјело кријумчарење људи.

Возила и други доказни материјали су привремено одузети, а страни држављани су предати припадницима Службе за послове са странцима на даље поступање.

Службеници Граничне полиције БиХ су на Аеродрому Сарајево, на лету за Истанбул, спријечили покушај незаконитог преноса 40.000 евра. Новац је откривен приликом контрадиверзионе контроле држављанина Турске који није посједовао документацију за пренос новца преко границе.

Ово лице и новац предати су службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ на даље поступање.

Службеници Јединице граничне полиције Зворник ухапсили су жену чији су иницијали З.Б. /44/, држављанку БиХ, за којом је Полицијска управа Градачац расписала потјерницу због кривичног дјела превара.

З.Б. је контролисана при изласку из БиХ на граничном прелазу Братунац и предата службеницима Полицијске управе Градачац.

На Аеродрому Тузла на лету за Малме ухапшен је С.Д. /31/ за којим је Полицијска управа Бањалука расписала потјерницу због угрожавање безбједности. Држављанин БиХ предат је службеницима Полицијске станице Лопаре.