latinica  ћирилица
11/06/2018 |  13:48 | Аутор: Независне

Ким Џонг Ун на улицама Сингапура, грађани у тишини снимају колону (ВИДЕО)

Ким Џонг Ун је јуче допутовао у Сингапур, а са аеродрома до хотела пратила га је колона од најмање 20 мотора и 20 дипломатских и полицијских возила.

"Независне новине" су објавиле снимак колоне кроз центар Сингапура, на ком је видљиво како сјевернокорејског лидера и његово обезбјеђење посматрају и снимају многи грађани али у апсолутној тишини.

У Сингапуру се веома озбиљно односе према полицији и обезбјеђењу, па тако нема ни галаме ни буке када било ко од свјетских лидера долази.

Ситуација је постала озбиља прије три године, односно 2015., када је на Азијском самиту дошло до сукоба. Наиме, мушкарац је аутом улетио у блокирану улицу, а полиција је одмах пуцала у њега.

Ким се синоћ састао са министром спољних послова тог града-државе Вивијаном Балакришнаном, преноси Тасс.

Сингапурско Министарство спољних послова је раније саопштило да ће се Ким састати и са премијером Ли Хсијеном Лунгом.

У Сингапуру ће у уторак бити одржан и дуго очекивани самит Кима и америчког предсједника Доналда Трампа, а предвиђено је да се они сусретну у хотелу "Сингапорес Капела".

О чему ће разговарати Ким и Трамп?

Сјевернокорејски државни медији су објавили да ће лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун и амерички предсједник Доналд Трамп разговарати о "сталном и трајном мировном механизму" на Корејском полустрву и денуклеаризацији Корејског полуострва.

Они ће, како се наводи, разговарати и о другим питањима од значаја за обе стране.

Трамп и Ким се састају у уторак на сингапурском острву Сентоса.