latinica  ћирилица
11/06/2018 |  14:49 | Аутор: СРНА

Талић: Подршка младим спортистима

Млади би требало да имају услове и боље шансе за педагошко-спортски рад, а Бањалука покушава да им то омогући путем пројекта "Спорт доступан дјеци", изградњом нових објеката, али и другим видовима подршке, рекао је предсједник Скупштине града Зоран Талић након пријема за одбојкашице, тренере и руководство Одбојкашког клуба "Инова" из Бањалуке.
Зоран Талић са одбојкашицама "Инова" - Фото: СРНА
Зоран Талић са одбојкашицама "Инова"Фото: СРНА

Талић је рекао да "Инова" постиже одличне резултате не само у спортском дијелу, већ и у оном педагошком, саопштено је из Градске управе.

Он је изразио задовољство што је разговарао са представницима клуба о њиховим будућим пројектима.

"Дотакли смо се и врло важне теме - изградње нове дворане. Ријеч је о пројекту који би требало да буде реализован путем јавно-приватног партнерства на локацији Гимназије", рекао је Талић.

Он је истакао да је план да Град Бањалука, заједно са спортским колективом и фирмом "Инова", уђе у јавно-приватно партнерство.

"Град је завршио већи дио папирологије, а већ сада имамо назнаке да ће такав пројекат бити и те како оправдан", навео је Талић.

Он је напоменуо да ће Град настојати да пружи максималну подршку Одбојкашком клубу "Инова" у даљем раду и нагласио да је овај клуб постао и дио пројекта "Спорт доступан дјеци".

Главни тренер "Инове" Дарио Савовић рекао је да је пресрећан јер одбојкашице, захваљујући подршци Града, коначно неће плаћати чланарину.

"Мислим да су овакви потези Града за похвалу и да су од велике помоћи младим спортистима. Ми се бавимо васпитно-образовним радом у спорту и тај приступ је донио резултате", нагласио је Савовић.

Он је истакао да су младе селекције "Инове" вицешампиони у свим категоријама, док су сениори вицешампиони Првенства Републике Српске, те да се надају још бољим резултатима.

"Дворана нам је највећи проблем. Разговарали смо и о томе са предсједником Скупштине града Зораном Талићем и добили подршку и надамо се да ће пројекат бити реализован", рекао је Савовић.

Одбојкашки клуб "Инова" основан је 2004. године у Бањалуци. Клуб се већ годинама бави спортском и педагошким радом са дјевојчицама и дјевојкама узраста од шест до 20 година.

У саставу клуба функционишу све такмичарске селекције, као и школа одбојке.