latinica  ћирилица
13/06/2018 |  16:45 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Одборници СДА и ДФ напустили засједање Скупштине града Приједора

Одборници СДА и Демократског фронта напустили су данашње засједање Скупштине града Приједора. Разлог напуштања скупштинског засједања је, како тврде бошњачки одборници, што им предсједник скупштине није омогућио да говоре након захтјева клуба СНСД-а у вези са обиљежавањем тзв. Дана бијелих трака. У СНСД-у сматрају да је ријеч о анти српској пропаганди.
СО Приједор - Фото: РТРС
СО ПриједорФото: РТРС

Никога не желимо да вријеђамо, ово је у циљу додатног помирења, јер „Дан бијелих трака“, не организују Приједорчани, већ невладине организације из иностранства, рекао је шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Кабић. Нуде рјешење за ову, како кажу, из године у годину све више исполитизовану ситуацију.

"Тој манифестацији треба да се да адекватан значај и историчари дају свој суд о томе. На тај начин ћемо се једног дана помирити са чињеницама о томе шта се десило у граду Приједору. Прекинућемо даљу сатанизацију српског народа и да му се не приписује нешто у чему он није учествовао", рекао је Драгослав Кабић, шеф Клуба одборника СНСД-а у СГ Приједор.

Због ове теме, скупштинске клупе одборника СДА и ДФ-а остају празне.

"Оно што нас је још више изиритирало је да када смо тражили ријеч да реплицирамо на ове изјаве, нама је онемогућено да се обратимо градској скупштини", истакао је Месуд Трњанин, шеф Клуба одборника СДА.

Да ово питање треба бити ријешено, јер је Дан бијелих трака дугогодишњи проблем Приједора, сматрају и одборници СДС-а и то формирањем комисије.

Мишо Тубин, шеф Клуба одборника СДС-а сматра да  „Бијеле траке“  долазе из осталих градова и у Приједору пропагирају неку другу политику.

"Град Приједор је показао да је демократски град. Ми не можемо отићи у Зеницу, Тузлу и положити цвијеће, али мислим да ово данас што је господин Кабић изнио није било примјерено времену и тренутку", додао је Тубић.

Паламент је мјесто за демократску расправу о свим питањима која нису законом забрањена, каже градоначелник Миленко Ђаковић.