latinica  ћирилица
14/06/2018 |  20:34 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

КПЗ Бањалука домаћин 12. Пенолошких игара на Козари (ФОТО)

Казнено поправни завод Бањалука домаћин је 12. Пенолошких игара, које су почеле данас на Козари и трајаће до недјеље.
Пенолошке игре - Фото: РТРС
Пенолошке игреФото: РТРС

Запослени у канзнено поправним установама у Републици Српској такмичиће се у више спортских дисциплина, такмичарског и ревијалног карактера. Поред домаћина, на Пенолошким играма учествоваће радници Казнено поправних завода Фоча, Бијељина, Источно Сарајево, Добој и Требиње.

Ове године гост Пенолошких игара биће директор Управе за извршење кривичних санкција Србије Дејан Царевић, као и представници казнено поправних установа из Србије.

Горан Селак (Фото: РТРС)

Директор Казнено поправног завода Бањалука Горан Селак захвалио је колегама, такмичарима и гостима на подршци и пожелио свима угодан боравак на Козари.

- Циљ ових сусрета, осим спортских такмичења, је и размјена искустава, те развијање и усавршавање пенолошке теорије и праксе. Желим свим учесницима да наредне дане проведу у склапању нових пријатељстава, дружењу и пријатељском надметању. Ово је први пут да се Пенолошке игре одржавају на Козари и овом приликом желим да захвалим свима који су помогли у организацији и који су дали подршку, као и уваженим гостима из Србије и ФБиХ – истакао је директор КПЗ Бањалука Горан Селак.

Пенолошке игре (Фото: РТРС)

Окупљање је почело данас, а након свечаног отварања планирано је дружење учесника уз културно-умјетнички програм. Сутра су на програму утакмице у малом фудбалу, те такмичења у стрељаштву, атлетици, шаху, стоном тенису и другим спортовима. Осим спортског дијела, учесници и гости ће имати прилику за обилазак Националног парка Козара и меморијалног парка.

Биће организован и историјски час са кустосом Музеја на Мраковици, као и пројекција документарног филма о Казнено поправном заводу Бањалука, у продукцији Радио-телевизије Републике Српске.