latinica  ћирилица
16/06/2018 |  11:20 | Аутор: СРНА

На Ибарској магистрали погинуло четворо младих

Четири особе су погинуле, а двије тешко повријеђене у судару два аутомобила на путу Чачак-Мрчајевци код Мојсиња.
Ниш - саобраћајна несрећа - Фото: Novosti.rs
Ниш - саобраћајна несрећаФото: Novosti.rs

У овој несрећи на Ибарској магистрали смртно су страдали двојица браће и двије жене.

До несреће је дошло када је возач "шкоде" чачанских регистарских ознака, усљед неприлагођене брзине кретања, сустигао и ударио "југо" који се кретао испред њега у истом смјеру, саопштио је МУП Србије.

Након тога, возач "шкоде" прешао је у лијеву коловозну траку и ударио у "ауди" крагујевачких регистарских ознака, који се кретао из супротног смјера.

Од силине удара "ауди" је слетио у канал, док се "шкода" окренула на коловозу и ударила у "југа" који је слетио са пута и ударио у металну ограду.

По налогу замјеника основног јавног тужиоца у Чачку возачу "шкоде" чији су иницијали Н.Ј. из околине Чачка, одређена је мјера задржавања због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Како медији сазнају, погинули су Милија Пауновић /21/ из Бумбаревог брда и његов брат /24/ чије име још није објављено, Бојана Лазовић /24/ из Бреснице и Ивана Јоковић /33/.

Повријеђене су Јелисавета Станојевић /28/ и Гордана Симић /36/, обје из Мрчајеваца.

У овој несрећи лакше је повријеђен возач "југа". Сви повријеђени путници збринути су у чачанској болници.

Петоро од њих, осим Пауновићевог брата, било је запослено у предузећу за прераду папира "Камелија" у Доњој Трепчи, и враћали су се кућама из друге смјене.

Трагедија се догодила синоћ око 23.15 часова, када је на њихов аутомобил, којим је управљао Пауновићев брат, налетјела "шкода".