latinica  ћирилица
18/06/2018 |  12:06 | Аутор: СРНА

Радојичић и Црногорац потписали уговор о изградњи подсистема "Звијезда"

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор предузећа "Приједорпутеви" Раденко Црногорац потписали су данас уговор о изградњи 14 километара водоводне мреже подсистема "Звијезда", чија је вриједност 1,1 милион КМ, у оквиру великог пројекта "Црно врело".
Игор Радојичић и Раденко Црногорац потписали уговор о изградњи водоводне мреже "Звијезда" - Фото: СРНА
Игор Радојичић и Раденко Црногорац потписали уговор о изградњи водоводне мреже "Звијезда"Фото: СРНА

Радојичић је након потписивања новинарима рекао да је ријеч о трећем од укупно пет пројеката за које су средства обезбијеђена емисијом градских обвезница и односи се на изградњу три крака водовода за села Голеши, Перван и према Ђурића Главици.

"Истовремено се ради фабрика воде, која би требало да буде завршена до краја августа, тако да би први потрошачи са бањалучке регије могли да добију воду већ у септембру", рекао је Радојичић.

Он је истакао да ће проширење ове мреже бити настављено и у наредним годинама, с обзиром да "Црно врело" има четири подсистема и низ водовода.

Рок за извођење радова је 120 дана, а према ријечима директора предузећа "Приједорпутеви" Раденка Црногорца, уз повољне временске прилике, покушаће да их окончају и прије предвиђеног рока.

Он је истакао да би радови требали започети крајем јуна, када се очекује прва испорука материјала, а да је план да се заврше у другој половини септембра.

Подсистем "Звијезда" покрива села Горњи Перван, Доњи Перван, Голеши, Чокорска Поља, Борковићи, Доња Бистрица, Горња Бистрица и Горња Пискавица, а пројектован је за око 500 домаћинстава.