latinica  ћирилица
18/06/2018 |  16:21 ⇒ 21:23 | Аутор: РТРС

Теслић: Реконструкција моста на Великој Усори до средине августа

У Теслићу је потписан уговор о реконструкцији моста на ријеци Велика Усора, у мјесту Слатина-Конџило. Мост би требало да буде у функцији средином августа.

Мјештани тврде да ће им нови мост бити од великог значаја, а до његове реконструкције користе алтернативни пут. Осим мјештана, мост користи и на десетине хиљада католичких вјерника који се у августу окупљају на светишту Конџило.

Реконструкција моста кошта око 300.000 КМ. Средства су заједнички обезбиједили Влада Српске и Влада Хрватске.

- Заједничким снагама овај мост биће завршен до 15. августа. Сигурно је да средстава неће недостајати и да ће радови бити завршени у предвиђеном року - каже Јосип Јерковић, потпредсједник Републике Српске.

- Средства за овај пројекат издвојиле су Влада Републике Српске и Хрватске, а техничку документацију и припремне радње општина Теслић - навео је начелник општине Милан Миличевић.

У току посјете општини Теслић уручени су кључеви новоизграђене куће Марку Прањићу, хрватском повратнику у Студенцима.

- У овој општини радићемо нове пројекте. У фази пројектовања су већ 34 куће, а и у сљедећем пројекту, за наредну годину, планирано је још 10 кућа. Више од два милиона КМ инвестираћемо у Теслић и не само у куће, већ и у инфраструктуру - рекао је Давор Чордаш, министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Потписивању уговора о реконструкцији моста на ријеци Великој Усори присуствовао је и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.