latinica  ћирилица
18/06/2018 |  18:18 ⇒ 21:14 | Аутор: РТРС

Данијелу Станковићу из Бијељине потребна помоћ

Данијелу Станковићу из Батковића код Бијељине, потребна је наша помоћ. Рођен је са потешкоћама у развоју, а тешка саобраћајна несрећа прије двије године додатно је нарушила његово здравље. Комшије и људи добре воље једина су му нада.

У посљедње двије године Данијел је имао осам операција. Крхо тијело, поломљено у саобраћајној несрећи, споро се опоравља, а недавни оперативни захват на жучи била је кап у препуно јчаши. Због лоших услова за живот рана се инфицирала, па мјесец и по дана трпи болове.

- Сваки дан идем на превијање, једва устанем из кревета - каже Данијел.

Кажу да несрећа никада не долази сама. Данијел носи своје животно бреме и нема много жеља. Жели услове достојне човјека. Прижељкује само оздрављење и свој кров над главом.

Над Данијелом даноноћно бди шездесеттрогодишња мајка Душанка. У свакодневном животу у оскудици обасјава их само свијетлост свијеће. Немају здравствено осигурање, нити било каква примања, па Душанка надничи.

- Радим за његове лијекове, мада не смијем да га остављам, не може без моје помоћи. Немамо ништа, ни струју ни основне хигијенске потрепштине - каже Душанка.

Да није помоћи комшија и људи добре воље не би могли да саставе крај с крајем. Свој дом немају од 1992. године, када су избјегли из Завидовића. У трошном кућерку станују бесплатно, без струје, јер су претходни станари нагомилали дуг, па је искључена. Немају ни воду, а уџера се урушава и прокишњава.

Све животне недаће пребродили би лакше само да Данијел поново стане на своје ноге. Док је Душанка жива и колико толико у снази бориће се, каже, да им обезбиједи основне потрепштине, али будућност је неизвјесна.

- Године стижу, плашим се да ће ми дијете остати само - каже Душанка.

Сваки човјек машта о бољим условима за живот, а Станковићи о основним, достојним човјеку у 21. вијеку. Хуманост, кажу, испуњава човјека, а Душанку и Данијела обрадује и ситница. Свако мало њима је много, било да се ради о лијеку, храни или новцу. Помозимо им да добију животну битку.

Бројеви жиро рачуна за помоћ:

Девизни:

ПАВЛОВИЋ ИНТЕРНАЦИОНАЛ БАНК АД БИЈЕЉИНА
СВИФТ: ПАВЛБА22
УНИКРЕДИТ БАНК АГ
СВИФТ ХYВЕДЕММ
ДУШАНКА СТАНКОВИЋ
ИБАН: БА395542030072040134

Домаћи жиро рачун:

ПАВЛОВИЋ ИНТЕРНАЦИОНАЛ БАНК АД
ДУШАНКА СТАНКОВИЋ
554-402-014277-01-55

Све информације можете добити на 066 678-600.