latinica  ћирилица
18/06/2018 |  21:51 ⇒ 21:51 | Аутор: Б92

Жалгирис осми пут заредом шампион Литваније

Кошаркаши Жалгириса, за које наступа српски плејмејкер Василије Мицић, освојили су првенство Литваније побиједивши у финалној серији Лијетувос Ритас 4-1.

Жалгирис је одлучујућу побједу остварио на домаћем терену резултатом 80:70 (18:20, 18:19, 22:17, 22:14).

Мицић је одиграо солидан меч који је завршио са осам поена (3/7 из игре), четири скока и шест асистенција за 22 минута на паркету.

Новог-старог шампиона предводио је Брендон Дејвис са 29 поена, осам скокова и чак девет изнуђених фаулова, а добри су били и Кевин Пенгос са десет поена и четири успјешна додавања и Бено Удрих са исто толико поена, али двије асистенције више.

Једини двоцифрени код поражених био је Лукас Маврокефалидис са 20 поена, док је близу дабл-дабла био Кристофер Крејмер са осам поена и десет асистенција.

Жалгирису је ово осми трофеј литванског првенства заредом, а занимљиво је да ниједна екипа, осим Ритаса и Жалгириса, није освојила то првенство посљедње 24 године, тачније од када је лига оформљена.

Момци из "Зелене шуме" су тако употпунили невјероватну сезону, у којој су се први пут у историји пласирали на фајнал-фор Евролиге, а затим је крунисали овом шампионском титулом.