latinica  ћирилица
19/06/2018 |  08:11 ⇒ 08:16 | Аутор: РТС

Шести дан СП: Крај првог и почетак другог круга (ФОТО)

Шестог дана Свјетског првенства играју се мечеви у групи Х између Колумбије и Јапана, односно Сенегала и Пољске, као и први меч другог кола између домаћина Русије и селекције Египта, појачане Мохамедом Салахом.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

Програм ће од 14 часова отворити Колумбијци и Јапанци, у првом сусрету у оквиру групе Х.

Улога фаворита свакако припада Колумбији, која предвођена Хамесом Родригезом, Хуаном Квардадом и Радамелом Фалкаом жели да побједом отвори Мундијал, гдје има велика очекивања.

На другој страни, Јапанци ће са новим селектором Акиром Нишаном, који је наслиједио отпуштеног Вахида Халилхолоџића, покушати да на борбеност и дисциплинованост изенанде фаворите у групи.

Други меч у овој групи би требало да буде знатно интересантнији и неизвјеснији, јер играју одлична Пољска и врло неугодни Сенегал. Тај окршај почиње у 17 часова.

Пољаци који играју тврд фудбал, али који остварују добре резултате под вођством најбољег играча и одличног стрелца Роберта Левандовског, жарко желе успјешан старт на највећој фудбалској смотри.

Међутим, ни физички одлично спремни Сенегалци неће одустати од побједе на мундијсакој премијери, а да имају чему да се надају говоре и најављују брзи нападач Ливерпула Мане и сјајни дефанзивац Наполија Кулибали.

И на крају шестог дана СП, почеће други круг, који ће својим мечом отворити домаћа селекција Русије и тим Египта.

Русима су апетити знатно порасли након одличне утакмице и убједљиве победе над Саудијском Арабијом од 5:0, па би евентуална побједа у овом мечу значила остваривање главног циља, односно пласман у другу фазу.

Али, и "фараони" се надају побједи, а та нада је поткрепљена повратком у састав најбољег играча Мохамеда Салаха, који ће по ријечима селектора Купера бити спреман за судар за "зборнајом".

Дуел Руса и Египћана почиње у 20 часова.