latinica  ћирилица
20/06/2018 |  13:12 | Аутор: СРНА

Стевановић: Ниво БиХ неозбиљно пришао рјешавању мигрантске кризе

Шеф Клуба посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић изјавила је Срни да је ниво БиХ прилично неозбиљно пришао рјешавању проблема миграната и дуго времена је прошло док нису спознали да тај проблем постоји.
Споменка Стевановић, предсједник Клуба ДНС-а у Народној скупштини РС - Фото: nezavisne novine
Споменка Стевановић, предсједник Клуба ДНС-а у Народној скупштини РСФото: nezavisne novine

Стевановићева је рекла да јој је као човјеку жао миграната због ситуације у којој се налазе, али да треба бити опрезан.

Она је нагласила да уколико је тачна мапа о распоређивању 11.000 миграната само у већим градовима у Републици Српској, коју је објавио београдски лист "Данас", треба бити опрезан јер се кроз ту масу могу провући криминалци, терористи и људи који могу угрозити безбједност у Српској.

"Српска није спремна да обезбиједи смјештај толиког броја људи и тим проблемом треба да се првенствено позабави БиХ ниво власти. Они су прилично неозбиљно пришли проблему миграната и дуго времена је прошло док нису спознали да постоји тај проблем", оцијенила је Стевановићева, додајући да БиХ од рата наовамо није ријешила ни проблем властитих избјеглица.

Београдски лист "Данас" објавио је јуче да се у БиХ појавила мапа са уцртаним бројкама за размјештај миграната према којој би само у већим градовима Републике Српске било смјештено 11.000 миграната, а у Федерацији /ФБиХ/ око 23.000.

Према овој мапи, у Бањалуци је планиран смјештај 1.500 миграната, у Градишци 1.500, Бијељини 2.500, Зворнику 2.000, Вишеграду 1.000 и у Требињу 2.500 миграната.

У ФБиХ, односно Сарајеву, Травнику, Стоцу, Чапљини, Љубушком, Грудама, Широком Бријегу, Ливну, Босанском Грахову, Бихаћу, Цазину и Великој Кладуши планиран смјештај око 23.000 миграната, пише лист "Данас".