latinica  ћирилица
21/06/2018 |  16:55 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Источно Ново Сарајево: За осам пројеката невладиних организација издвојено 27.000 КМ

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић потписао је уговор са осам организација и удружења грађана чији су пројекти учествовали на јавном конкурсу за финансирање пројеката и програма организација цивилног друштва, непрофитних и неполитичких организација и удружења грађана, које ће ова општина финансирати са 27.000 марака.

Већина пројеката односи се на помоћ грађанима који немају стално запослење. Тиме ће умногоме помоћи да лица која буду учесници пројеката, стекну знање и примјене га кроз приватни бизнис.

"Аплицирали смо за пројекат повећање конкуретности пољопривредне производње у Источном Ново Сарајеву. Велико ми је задовољство што локална заједница подржава активности невладиних организација", рекла је Сњежана Росуљаш из Удружења грађана "Женски интерактивни рурални центар"

Зоран Тофоровић из Удружења грађана театролога каже да су кренули са развијањем пројекта, те да су сада у питању радио драме, нешто што је слабо познато на овим просторима, али је како каже поента да се окупља што већи број старијих средњошколаца и млађих студената.

Општина Источно Ново Сарајево кроз разне пројекте помаже невладином сектору. Ове године осам организација добило је укупно 27.000, марака, али ће настојати да општина помогне и онима који нису прошли.

"У односу на предходне године ништа се није промјенило сем методологије. Сарађујемо са свим оним, који су нам се пријавили на јавни позив", каже Љубиша Ћосић начелник општине Источно Ново Сарајево.

Општина и у наредном периоду најављује провођење разних пројеката, највише из области пољопривреде и сточарства.