latinica  ћирилица
22/06/2018 |  10:56 | Аутор: СРНА

У Истри потоп, температура пала за десет степени (ВИДЕО)

Град Ровињ захватило је снажно невријеме, а за само двадесетак минута пало је скоро 50 милиметара кише по метру квадратном, што је двије трећине просјечне количине кише која падне током цијелог мјесеца, саопштено је из "Истрамета".
Невријеме у Ровињу (Фото: Daniel Cerin/Istramet) -
Невријеме у Ровињу (Фото: Daniel Cerin/Istramet)

Из "Истрамета" додају да су усљед обилне кише у кратком временском року поплављени подруми кућа у Ровињу, а под водом су и улице у Пули.

Истру је захватио и олујни вјетар, а најјачи је јутрос дувао у мјесту Дајла брзином од 82 километара на час, у Пули 73 километара на час, те Умагу 68 километара на час.

За подручје Кварнера данас је на снази црвено упозорење због мјестимичног олујног вјетра који би требао слабити до краја дана. Најјачи удари вјетра биће од 85 до 120 километара на час, преносе хрватски медији.

Током ноћи и јутра промјена времена у Хрватској донијела је кишу и осјетно захлађење, а температура је у односу на претходни дан нижа и до десет степени Целзијусових.

У Загребу је у 9.00 часова измјерено 14 степени, док је јуче у исто вријеме било 24 степена Целзијусова.

Из "Истранета" наводе да би ситуација требало да се смири сутра, иако се и даље очекује снажан вјетар па је и за суботу издато жуто упозорење за подручје Кварнера.