latinica  ћирилица
22/06/2018 |  15:12 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Почело уређење канала Дашница

У Бијељини је почело уређење канала Дашница, пројекат вриједности од 2.350.000 евра.

Канал ће бити уређен у дужини од два километра и 600 метара кроз центар града, а у другом дијелу овог пројекта планирано је и уређење 750 метара спојног канала Мајевичког ободног канала и Глоговца.

"Јавна установа Воде Српске наставља са реализацијом пројеката у оквиру хитних мјера заштите од поплава, у оквиру тих мјера је и ова мјера уређења канала Дашница у граду Бијељина", истиче директор јавне установе "Воде Српске" Милан Кикић.

Новац је обезбиједила Влада Републике Српске из кредита Европске инвестиционе банке, а Град Бијељина финансирао је пројектну документацију.

"Бијељина је имала 2014. године велику штету од брдских вода, која је била у том моменту чак и већа него штета од ријеке Дрине и ријеке Саве. Завршетком овог пројекта, завршетком Савског насипа који је завршен на подручју Семберије и изградњом Дринског насипа који треба да се ради у најскорије вријеме, Бијељина ће бити са великом сигурношћу заштићена од поплава", рекао је помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Чедомир Стојановић.