latinica  ћирилица
22/06/2018 |  15:32 | Аутор: СРНА

Милић: Позвао Босића да заједно објаве имовинске картоне

Градоначелник Брчког и члан Главног одбора СНСД-а Синиша Милић позвао је данас повјереника СДС-а у Брчком Младена Босића да обојица у медијима објаве имовинске картоне да би се јавност непосредно увјерила "коме је бављење политиком и другим пословима донијело епитет тајкуна, а коме није".
Синиша Милић - Фото: РТРС
Синиша МилићФото: РТРС

Он је нагласио да Босић посљедњим изјавама у вези са дешавањима у Брчком и сталним причама о тајкуним наставља да обмањује јавност у овом граду.

"Очигледно морамо окончати ову сапуницу и јасно изнијети све чињенице на сто. Босића не занима судбина српског народа у Брчком, нити проблем политичког капацитета Хрвата у Скупштини дистрикта, њега баш брига за институције. Он се за хрватско питање почео занимати оног тренутка када је ХДЗ у два наврата одбио његов захтјев да предсједник те странке Драган Човић подржи именовање једног члана СДС-а у Брчком за помоћника директора Управе за индиректно опорезивање БиХ", истакао је Милић и додао да му је Босић лично признао да "преко тога не може прећи".

Милић је рекао Срни да је тек након тога Босић "објавио рат" ХДЗ-у, као и СНСД-у, а све "под плаштом наводне бриге за функционисање власти у Брчком".

"Зар СДС није половину претходног мандата подржавао рад Владе и Скупштине са свега два Хрвата у већини? Како је тада за СДС све било по Статуту и Пословнику", упитао је Милић, наласивши да је очигледно да би се то наставило и даље да је Босићево кадровање у Управи за индиректно опорезивање добило подршку.

Он је оцијенио да је више него јасно да је Босић радио на његовој смјени и избацивању СНСД-а из власти у Брчком, јер наводно СНСД штити ХДЗ.

"Ако нису радили на избацивању СНСД-а из власти, зашто је онда Босић скупљао потписе представника других српских странака, укључујући и опозицију, и зашто СНСД није позван да потпише такав споразум о усаглашеном политичком дјеловању. Такође, индикативно је и да Босић није желио да потпише споразум о подршци градоначелнику који је нудио СНСД, већ је тај споразум подржао само Урош Војиновић из СДС", појаснио је Милић.

Нажалост, каже Милић, посљедњи Босићеви медијски наступи потврђују да је он и даље спреман да се на исти начин бави политиком, иако је јасно да та политика није донијела и не доноси ништа добро - ни чланству СДС-а, а ни српском јединству у Брчком у цјелини.

Он је додао да је то у ствари матрица политичког рада СДС-а под ингеренцијом Младена Босића.

"Босића, као и оне који га подржавају занима само лична корист. Желе располагање буџетом, могућност кадровања и високе паушале, али не и одговорност. Па сви знају да је СДС до сада у више наврата одбио понуду да именује градоначелника или предсједника Скупштине, па чак и послије избора 2016. године", рекао је Милић.

Он је рекао да је разлог за то чињеница да они не желе одговорност и да их не интересује народ. "Они желе паре и властите позиције за скупштинском говорницом да одатле просипају демагогију народу како нешто не ваља, да су сви други криви, само они не. А на основу тога и те скупштинске приче, за десет година бављења политиком, примјера ради, један посланик СДС-а узме пола милиона марака паушала! Да ли је оно што је урадио за свог мандата у Скупштини можда вриједно тих пола милиона марака и коме је, искрено, тај његов мандат донио користи, осим њему лично", констатовао је Милић.

Градоначелник Брчко дистрикта је нагласио да је Босићево позивање на саборност Срба пуки формализам, јер његова дјела, како каже, потврђују супротно.

"Апсурдно је да међу свим функционерима СДС-а у Брчком, укључујући и Босића, данас нема никога ко је рецимо био на оснивачкој скупштини СДС-а 1990.године у Сарајеву, а, ево, ја сам био и тиме се поносим. Никада нисам био члан СДС-а, али сам подржавао принципе на којима је основана и дуго година дјеловала та странка. Наравно, присуство на оснивачкој скупштини не мора да значи ништа, али у симболичком смислу добро илуструје оно што је данас реалност СДС-а под Босићевом управом, а то је да је од СДС-а у односу на странку која је формирана 1990. године, нажалост, остало само име", истакао је Милић.

Милић је рекао да му је жао што је Босић својевремено одбио његов приједлог да заједнички гостују на локалној телевизији, али и то, како каже, довољно говори о снази Босићевих аргумената.