latinica  ћирилица
22/06/2018 |  15:53 ⇒ 20:15 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Биће пронађено рјешење за Козарску Дубицу

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас да ће бити пронађено рјешење када је ријеч о финансијској ситуацији општине Козарска Дубица јер се не смије дозволити блокада ниједне локалне заједнице.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Ако изузмете дио који се односи на плате и слично, посебно морамо водити рачуна о најрањивијима, а то су социјалне категорије које зависе од социјалних установа на локалном нивоу - рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је додала да Влада разговара са начелником Козарске Дубице Раденком Рељићем и општинским службама, те да морају заједно наћи начин за рјешење проблема.

- Општина Козарска Дубица није једина општина која има проблеме. Они су дефинитивно суочени са бројним судским пресудама које представљају оптерећење за буџет и сметњу за нормално функционисање - рекла је Цвијановићева.

Рељић је јуче изјавио да је ликвидност буџета општине доведена у питање јер се, због наплате пристиглих судских рјешења, за који дан очекује нова - пета блокада општинског рачуна ове године.

Коментаришући чињеницу да дио опозиције јуче у Народној скупштини Српске није подржао закључак којим се задужују представници Српске у парламенту БиХ да покрену иницијативу за измјену правне регулативе чиме би се омогућило осуђенима за ратне злочине који су на издржавању казни да након двије трећине издржане казне добију условни отпуст, Цвијановићева је рекла да је то политичко сљепило.

- Нису разумјели поенту на дио који се односи да се обезбиједи, у складу са европским стандардима, пуштање људи по одслужењу двије трећине казне. Људи ће врло добро разумјети да они то нису подржали и мислим да је то политичко сљепило - рекла је Цвијановићева.