latinica  ћирилица
23/06/2018 |  11:51 ⇒ 12:52 | Аутор: РТРС

Изградња нових пословних зона у Броду

Општина Брод је у новом Просторном плану, између осталог, посебну пажњу посветила Пословним цјелинама, у којима је планирана изградња производних погона и услужних предузећа. Влада Републике Српске је за уређење овог простора обезбиједила 140 хиљада марака.

Нове пословне зоне биће смјештене на најатрактивнијим мјестима у Броду. Једна од њих су и Скеле, чија ће изградња ускоро почети.

"Општина је већ одредила услове који одговарају привредницима, али сама позиција и близина постојеће инфраструктуре биће од великог значаја за улагаче", каже привредник Градимир Вукман.

Влада Републике Српске је за уређење инфструктуре на овој локацији издвојила 140 хиљада марака. Конкурс за извођење радова биће расписан ових дана, кажу у општини.

"Планирамо овдје урадити саобраћајницу, дио те саобраћајнице оспособити, како би се то подручје отворило и како би могло бити доступно инвеститорима", истиче начелник Брода Илија Јовичић.

Осим што је простор атрактиван, општина је својим законодавством омогућила потенцијалним улагачима минималне фискалне обавезе. Главни услов су нова радна мјеста.

Инфаструктура пословне зоне Скеле требало би, према плану, да буде завршена најкасније у новембру.