latinica  ћирилица
23/06/2018 |  12:21 ⇒ 19:44 | Аутор: СРНА

"Из Британије стигли специјалисти за дестабилизацију"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су Британци који су стигли у БиХ специјалисти за дестабилизацију и да се намјерно прави заблуда и подмеће како су то војници, а у ствари су то само формално.

"Овдје се ради о једној подвали и лажи. Они су специјалисти који раде на друштвеним мрежама, на медијима, на слушању, прислушкивању, на стварању општег хаоса и на дестабилизацији, примарно Републике Српске", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик је истакао да све што говори амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон није истина, те подсјетио да је прије годину дана британска Влада одобрила девет милиона фунти за програме подршке спречавању руског утицаја на просторима Балкана, а циљне тачке су Република Српска и Србија.

Видео может погледати и на нашем Јутјуб каналу:

"Видите на који начин то раде. Овај народ мора да буде свјестан да добронамјерност Британаца не може да се рачуна и да су они овдје у функцији стварања унитарне и централизоване БиХ", рекао је Додик.

Додик је позвао људе да не насиједају на "британске прљавштине" и да је више него јасно шта им је циљ - да уколико не могу да промијене структуру власти у Републици Српској онда бар да смање њену снагу.

"Имамо информације да су њихова два човјека у Бањалуци и да упетљају у свако окупљање више од пет људи", каже Додик.

Он је подсјетио да су Британци преко свог високог представника у БиХ Педија Ешдауна највише оскрнавили Дејтонски мировни споразум.

"Ради се о једном криминалцу међународних размјера који је злоупотријебио и кршио међународно право", нагласио је Додик и додао да Република Српска, као ентитет, нема снагу да изађе пред међународни правосудни систем и обрачуна се са Ешдауном.

Он је истакао да Српска "није заборавила та његова зла, која су одобрена у Влади Велике Британије и овдје сервирана".