latinica  ћирилица
23/06/2018 |  20:44 | Аутор: СРНА

Настављен технички дијалог уочи сусрета Вучића и Тачија

У Бриселу је настављен технички дијалог Београда и Приштине, а према незваничним информацијама на столу су отворена питања попут формирања заједнице српских општина, енергетике и моста у Косовској Митровици, јавља РТС.
Вучић и Тачи - Фото: РТС
Вучић и ТачиФото: РТС

Преговарачке тимове предводе директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохији Марко Ђурић и главни преговарач Приштине Авни Арифи.

Разговори на техничком нивоу почели су јуче, а настављени су данас, а ни једна страна није се обраћала медијима.

Посљедњи пут разговори на техничком нивоу су вођени средином марта када није било напретка, а у међувремену је дошло до тензија у односима двије стране.

У Бриселу ће сутра бити одржан састанак на највишем политичком нивоу између предсједника Србије Александра Вучића и самопроглашеног Косова Хашима Тачија.

Вучић би најприје требало да се састане са високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Федериком Могерини, а затим је предвиђено да се одржи заједнички састанак са приштинском делегацијом.

Тема разговора би могли да буду елементи споразума о свеобухватној нормализацији односа Београда и Приштине.

Вучић и Тачи се други пут ове године састају у овом формату.

Уочи састанка, предсједник Србије је рекао да нема превелика очекивања, али да је ријеч о прилици да се изнесу и заступају интереси Србије и спремност Београда за компромис.