latinica  ћирилица
24/06/2018 |  15:41 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Колико кошта љетовање на будванској ривијери?

Вријеме је годишњих одмора. Многи ће пут црногорског приморја. Провјерили смо какви су услови при преласку границе, који је најкраћи пут, трошкове и детаље туристичке понуде на будванској ривијери.

Будву многи сматрају престоницом црногорског туризма. За туристе из Српске - најкраћи пут је преко Требиња. Старијима од 18 година за прелазак границе довољна је лична карта, за дјецу је потребан пасош. 

Кад пређете границу, дочекаће вас наплатна рампа за путарину, и морате издвојити три евра, иако је било најава до укидања путарине за сад није дошло.

Ништа није урађено ни на побољшању пута, па се на овој дионици препоручује опрезна вожња.

"Проблем је доступност за госте из Бањалуке и те регије. Проблем је долазак, путна комуникација. Покушавамо са наше стране да урадимо шта можемо, покушали смо да покренемо чартер лет", навео је директор Туристичке организације Будва Младен Франовић.

Угоститељи нису значајније мијењали цјеновнике. Цијене смјештаја износе од 40 до 300 евра за ноћ, зависно да ли је ријеч о апартманском, хотелском или смјештају у мотелима. Изнајмљивање лежаљки и сунцобрана кошта од 15 до 20, на Светом Стефану чак и 100 евра. 

Поред предвиних плажа, Будва је туристима понудила и садржаје вјерског туризма

"Налазимо се у манстиру Прасквица, надомак Светог Стефана. Ово је црква Светог Николе. Ктитор цркве је Балша трећи, син Јелене Балшић, кћерке кнеза Лазара", описао је новинарки РТРС-а  један од садржаја вјерског туризма у Будби, отац Гаврило. 

Све то употпуњено је гастро понудом.

"Мислим да је најбоље дочекати госта онако како ви госта сретнете и дочекате кући. Традиционално пршут, сир, јагњетина испод сача са ружмарином", истакао је угоститељ Жељко Никлановић, 

Понуда је разноврсна, а избор за мало више адреналина, може бити и неки од водених спортова. Туристички радници обећавају још једно љето за памћење.