latinica  ћирилица
25/06/2018 |  08:10 ⇒ 19:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Додик: Британски шпијуни прислушкују државни врх Србије и Српске

Предсједник Репубике Српске Милорад Додик изјавио да британски шпијуни прислушкују државни врх Србије и Републике Српске, предсједника Србије Александра Вучића и њега.

Додик за данашњи Курир каже да постоје бројни докази да британске обавјештајне службе имају прислушни центар и да прате државни врх Републике Српске, а претпостваља да је иста ситуација и у Србији, и да је то један од начина да се Србија дестабилизује. На питање одакле докази за то, Додик одговара:

- Доказ су изјаве министра одбране, потврде да ће се Велика Британија бавити руским утицајем на овом простору. У јулу се формира посебан оперативни центар који предводе Британци. Ту су и изјаве британског амбасадора.

Предсједник Српске указује да се не ради о обичним војницима, пјешадинцима, већ специјалцима који се обавјештајним радом баве на основу веома савремене и софистициране технологије.

На констатацију да је поменуо и дестабилизацију Србије, Додик каже да је то "једна те иста ствар" и да је "вјероватно да то раде и у Србији".

На подсјећање да је рекао да и у Србији имају прислушни центар, Додик каже да претпоставља и тврди да је британска служба увијек била присутна на овом простору и да су увијек радили против српских државних и националних интереса.

- Доказ је у чињеници да је већ раније обавјештајна служба БиХ отворила оперативне налоге прислушкивања званичника Србије и Републике Српске. Свако ко је овдје упућен у било шта, зна да то у БиХ не може да се ради без одобрења западних служби. Шта ћете већи доказ од овог - рекао је он.

На питање да ли је обавијестио предсједника Србије о томе, Додик одговара да "Вучић то врло добро зна".