latinica  ћирилица
03/07/2018 |  10:12 ⇒ 12:12 | Аутор: СРНА

У току акција против кријумчара илегалних миграната

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ од раних јутарњих часова на подручју Бихаћа и околине, врше хапшења и претресе лица, осумњичених за кријумчарење илегалних миграната.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Акција је усмјерена на шест лица, осумњичених да су дужи временски период, на подручју Бихаћа, вршили незаконит транспорт, скривање, смјештање и пребацивање илегалних миграната преко границе БиХ, чиме су остваривали незакониту имовинску корист, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Ова лица, која су под истрагом, осумњичена су да су дужи временски период, као организована група, долазила у контакт са лицима која као илегални мигранти бораве у БиХ, након чега су их из различитих крајева БиХ, за новчану корист, тајно превозили и смјештали на подручју Бихаћа и околине.

Након тога, чекали су погодан тренутак за њихово илегално превођење, изван граничних прелаза на подручје Хрватске, како би им омогућили даље кретање ка земљама ЕУ.

У овом предмету, Сипа и Тужилаштво БиХ спровели су истрагу, те прикупили доказе да су осумњичени на овај начин, вршили казнена дјела уз стицање веће имовинске користи.

Након извршених хапшења и претреса, осумњичени ће, према инструкцијама поступајућег тужиоца, бити предати на даље процесуирање.

Акција се спроводи по налогу тужиоца из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, наводи се у саопштењу.