latinica  ћирилица
06/07/2018 |  08:54 | Аутор: СРНА

Прије подне сунчано и топло, касније пљускови са грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће прије подне бити сунчано и топло, затим нестабилно уз јаче пљускове са грмљавином, поготово на сјеверу и западу гдје се очекују и локалне непогоде.
Сунчано  (Фото: Бојана Милаковић) -
Сунчано (Фото: Бојана Милаковић)

Јутро се очекује претежно ведро, на крајњем западу облачно, а већ током јутра на сјеверозападу ће почети киша и први пљускови.

Током дана ће бити промјенљиво, топло и спарно, са више сунца на истоку и југу. На западу и сјеверу биће нестабилно уз честе пљускове са грмљавином од средине дана и током поподнева, а понегдје ће бити и локалних непогода уз јаче падавине, олујни ветар и појаву града понегдје.

Поподне пљускови ће се ширити ка истоку, а претежно суво остаје само на крајњем југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече и током ноћи остаје облачно са кишом, на сјеверу уз јаче падавине.

Дуваће слаб до умјерен вјетар на западу, а на сјеверу у области јачих пљускова повремено јак.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од 24 на западу до 32 на истоку и југу, а у вишим предјелима од 22 степена Целзијусова.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Калиновик и Рудо 16, Вишеград, Невесиње, Шипово, Гацко, Дринић и Мраковица 17, Мркоњић Град, Нови Град, Фоча, Хан Пијесак, Рибник и Соколац 18, Приједор, Зворник, Сребреница и Србац 20, те Бањалука, Бијељина, Требиње, Добој и Билећа 21 степен Целзијусов.