latinica  ћирилица
08/07/2018 |  11:14 ⇒ 19:44 | Аутор: СРНА

Шпирић: Опозиција иселила Подриње, па сад јуриша на Крајину

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је данас да опозиција на челу са СДС-ом "наставља да дестабилизује Републику Српску баш као што је то чинила и 2004. године правећи спискове којима сада машу бошњачка удружења и пријете њемачким тужилаштвом и прогоном Срба".
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Умјесто да траже начин како да заштите оно мало Срба у Подрињу које су својим владањем иселили, опозиција јуриша на Крајину и Бањалуку. Зна се чије су радне групе правиле спискове 2004. године да би се додворили високом представнику и међународној заједници", рекао је Шпирић Срни.

Он је додао да се, такође, зна и види да би СДС наставио истим методама када би којим случајем добио гласове у октобру.

"Ова је опозиција својом владавином до 2006. године показала народу да никада више не треба бити власт у Републици Српској, јер их је издаја и подаништво красило тада као што их краси и сада у институцијама у Сарајеву", нагласио је Шпирић.

Он истиче да је "срећа што српски народ зна да бошњачка удружења и разна тужилаштва пријете списковима које је правио СДС".

"Јасно је народу да је једина брана Републике Српске од бујица напада и извана и изнутра једино СНСД на челу патриотског блока", закључио је Шпирић.