latinica  ћирилица
08/07/2018 |  16:02 ⇒ 20:15 | Аутор: Независне

ФИФА покренула истрагу, Види пријети суспензија до краја СП?

ФИФА је саопштила да је покренула истрагу о видео снимку на којем хрватски репрезентативац Домагој Вида узвикује "Слава Украјини", послије побједе над Русијом у четвртфиналу Свјетског првенства у Сочију.
Свјетско првенство 2018. - Фото: Screenshot
Свјетско првенство 2018.Фото: Screenshot

На снимку се види како Домагој Вида узвикује "Слава Украјини", а потом бивши хрватски репрезентативац Огњен Вукојевић додаје "побејда је за Динамо и Украјину",.

ФИФА је покренула истрагу против Виде због снимка, а једна од могућих казни суспензија хрватског репрезентативца на двије утакмице, наводи Хина.

Ту вијест је за амерички ЕСПН потврдио извор из ФИФА наводећи да "траје прикупљање свих релевантних информација и доказа везаних за догадаје с те утакмице те да до завршетка тог процеса није могуће давати било какве коментаре."

Ако истрага ФИФА доведе до кажњавања Виде, хрватски играч могао би да буде суспендован на двије утакмице и да добије казну од најмање 5.000 швајцарских франака.

То би значило да је за њега ово Свјетско првенство завршено и да неће наступити у полуфиналу, те у евентуалном финалу или сусрету за треће мјесто.

Вида и Вукојевић играли су заједно у украјинском клубу Динамо из Кијева, подсјећа АП.

Вида је за руски лист Спорт Експрес рекао да је снимак требало да буде лична порука.

"Нема политике у фудбалу. То је шала за моје пријатеље из Динама из Кијева. Волим Русе и волим Украјинце", поручио је Вида.

Фудбалска репрезентација Хрватске побиједила је Русију послије пенала 4:3 (2:2) и пласирала се у полуфинале Свјетског првенства у Русији.