latinica  ћирилица
09/07/2018 |  11:30 ⇒ 11:34 | Аутор: РТРС

Бањалука: Пријем за ансамбле "Веселин Маслеша" и "Коло"

У бањалучкој Градској управи данас је одржан пријем за делегације Ансамбла народних игара и пјесама "Веселин Маслеша", организаторе Фестивала српског фолклора и Националног ансамбла Србије "Коло", једног од учесника овог фестивала.
Пријем за ансамбле „Веселин Маслеша“ и „Коло“ (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Пријем за ансамбле „Веселин Маслеша“ и „Коло“ (Фото: banjaluka.rs.ba)

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић и начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић пожељели су добродошлицу гостима и честитали на успјешној организацији фестивала, који је синоћ завршен на Кастелу наступом ансамбала "Коло" и "Маслеша".

- Град подржава овакве манифестације које промовишу нашу традицију и обичаје. Уз госте из Србије, организатор је успио окупити сва културно-умјетничка друштва из Бањалуке, што је дало додатни печат овом фестивалу - рекао је Амиџић.

Град је радо пружио подршку овој смотри фолклора у којој су, током четири вечери трајања, посјетиоци могли да уживају у најквалитетнијим извођењима српских игара и пјесама из Републике Српске и Србије.

Амиџић је организатору фестивала честитао и значајн јубилеј - 70 година постојања и рада Ансамбла "Веселин Маслеша".

Иначе, АНИП "Веселин Маслеша" организовао је трећи по реду Фестивал српског, који је одржан од 5 до 8. јула на тврђави Кастел.

Извор: banjaluka.rs.ba